Bordtennisregler

Bordtennis er et fartsfylt spill som faktisk også ble en OL-gren i Seoul i Korea i 1988. For å bli en virkelig god bordtennisspiller kreves ganske mange års dedikert trening, men selve spillet er enkelt å forstå, og alle aldersgrupper kan ha glede av å spille. Her er en kort regelinnføring.

shutterstock_83212246

Spillerne begynner å spille ved å serve ballen. Ballen skal ikke sprette i bordet før man slår ballen over til den andre spillerens bordhalvdel. Deretter spilles ballen frem og tilbake, og den skal sprette en gang i bordet på hver bordhalvdel før motspilleren slår den tilbake. Hvis ballen treffer nettet eller går utenfor bordet, altså at man ikke treffer den andre spillerens halvdel, går poenget til motspilleren. Dersom motspilleren ikke treffer ballen, får man selv poenget. Det er om å gjøre å få elleve poeng først, og man må vinne med to poeng. Dersom det er 10-10, må man altså spille helt til en av spillerne har to poeng mer enn den andre.

Mens man spiller er det ikke lov å legge den ledige hånden på bordet, eller få bordet til å flytte på seg. Det er heller ikke lov å stoppe ballen før den spretter på egen bordhalvdel. Da går poenget til den andre spilleren, og man taper runden. Flere regler kan du finne på bordtennis.no.

Roger