Bowlingklubber

Bowling dukket opp i Norge først på 1960-tallet. Sporten vokste raskt i popularitet, og i 2002 fantes det nesten 100 bowlinghaller i Norge. De to største kjedene er Bowling1 og Metro Bowling.

De fleste bowlingklubbene er organiserte i Norges Bowlingforbund, og det finnes bowlinghaller over hele landet, faktisk helt nord til Svalbard. Klubbene innen Norges Bowlingforbund er organisert i 11 kretser, og for de fleste er det ikke langt til nærmeste bowlinghall. Nettsidene til Bowlingforbundet har en oversikt over kretsene og klubbene.

BowlingNorges Bowlingforbund er underlagt Norges Idrettsforbund. De er medlem av mange organisasjoner, deriblant Norges Olympiske Komite, World Tenpin Bowling Association (WTBA), European Tenpin Bowling Federation (ETBF), Federation Internationale des Quilleurs (FIQ) og Nordiska Bowlingförbundet.

Dersom man vil vite mer om bowling, kan man kontakte Bowlingforbundet eller den nærmeste bowlingklubben. Bowling er en sport som passer både for ungdom og voksne, og er både for amatører og profesjonelle. Sporten er morsom og sosial, og det er ikke uvanlig at familier eller vennegjenger drar på bowling sammen når de skal kose seg. Bowling er også en populær aktivitet når man arrangerer fødselsdager og lignende. Dersom man ikke har eget utstyr, kan man leie både sko og bowlingkuler i bowlinghallen, og derfor er dette en rimelig sport som det er lett å komme i gang med.