Bowlingkonkurranser

Det første norske mesterskap i singel bowling ble arrangert i 1963, men da fikk bare menn konkurrere. Året etter utvidet man mesterskapet til å inkludere herrer dobbel og damer singel.

Samtidig ble mesterskapet delt inn i et A-mesterskap og et B-mesterskap. Norgesmesterskap for lag ble startet i 1965. Fra og med 1966 ble det også kåret dobbeltmestere i dameklassen. Den første kongepokalen ble delt ut i 1969 til herrer, og i 1979 gikk kongepokalen for første gang til en dame. I 1998 ble regelverket endret, slik at alle herrer med mer enn 150 spilte serier og alle damer med mer enn 100 spilte serier kunne melde seg på.

Umbroligaen er den mest profesjonelle bowlingligaen i Norge. Her konkurrerer ti lag mot hverandre. Ligaen spilles i vinterhalvåret. Norske mesterskap arrangeres årlig, og det er egne mesterskap for Singel/Dobbel, Junior, Veteran og Klubblag. Norgesmesteren i singel vinner kongepokalen.

Mange klubber arrangerer approberte turneringer Krest- og forbundsgodkjente turneringer) som følger regelverket til Norges Bowlingforbund. Disse turneringene kan man få mer informasjon om enten på nettsiden til Norges Bowlingforbund, eller ved å kontakte sin nærmeste bowlingklubb. Mange av de lokale konkurransene er også åpne for amatører. Dersom man ikke finner en konkurranse man vil delta i, er det også mulig å lage sin egen konkurranse. Da trenger man bare å få med seg noen venner, og bli enige om reglene. Man kan spille individuelle konkurranser, eller konkurrere som lag, dersom man er mange. Kanskje de andre spillerne i hallen også vil delta i konkurransen.