Diskoskonkurranser

Diskoskasting har en lang historie. Faktisk var den en OL-gren for menn i Athen allerede på slutten av 1800-tallet, både som frittstående gren og som en del av femkamp. Diskoskonkurranser har vært arrangert i Norge omtrent like lenge, og både kvinner og menn har kunnet delta på olympisk nivå. NM i diskos har vært arrangert for menn siden 1896 og for kvinner siden 1947. Knut Hjeltnes og Mette Bergmann er navn som er kjente som de beste diskoskasterne i Norge gjennom tidene.

shutterstock_176409548

Diskos er en del av friidrettssporten i Norge, og allerede som unge utøvere kan man delta i konkurranser der diskos er en enkeltstående gren. Dermed er det mulig å konkurrere i diskos både lokalt, nasjonalt og internasjonalt innenfor denne grenen av friidretten. Hvis man også vil kombinere diskos med andre grener, kan du for eksempel spesialisere deg i femkamp eller tikamp, der både slegge, lengdehopp, tresteg og kulestøt er inkludert. Eller du kan utvide til tikamp, som har enda flere ulike grener innenfor samme konkurranse.

Norgesmesterskapet i friidrett arrangeres hvert år i Norge, og rekrutteringen til denne idretten er stor. Med diskosens lange historie er det lite trolig at den forsvinner som idrettsgren med det første.

admin