Frisbeekonkurranser

Frisbee forbindes vanligvis med lek, men i både Norge og internasjonalt er faktisk lagspill i frisbee en ganske stor og utbredt idrett. Det finnes flere frisbeelag i Norge, og vanligvis spiller man den typen frisbeespill som kalles Ultimate. Dette er en idrett der man spiller med lag på 7 spillere, og det er for eksempel mange høyskoler og universiteter som har egne frisbeelag.

shutterstock_84505138

Frem til 2009 var frisbeespillere tilknyttet Norges frisbeeforbund, som nå har slått seg sammen med flere idrettsgrener og dannet Norges Amerikanske Idretters Forbund. Det er også dette forbundet som arrangerer konkurranser på nasjonalt nivå.

Når man spiller ultimate frisbee er målet å få frisbee-disken inn i en målsone. Spillet er et nullkontaktspill, det vil si at utøverne ikke har fysisk kontakt med hverandre. I tillegg må spillerne stå stille når de holder disken, og kan kun løpe når de ikke har den.

Det avholdes norgesmesterskap i innendørs ultimate hvert år, og i 2016 arrangeres dette i Lørenskog i april. Hvis du vil vite mer om frisbeesporten, kan du ta kontakt med et av lokallagene innunder NAIF, som vil gi deg råd om hvor du kan begynne å spille eller hvor og når det arrangeres konkurranser.

admin