Golfkonkurranser

European Tour er en golfturnering som består av mange enkeltturneringer. Turneringene blir spilt i ulike land, og sesongen varer nesten hele året. Mennenes European Tour startet i 1972, og årets sesong var den 43. i rekken. Kvinnenes turnering, Ladies European Tour, startet i 1979, og er en av verdens prestisjefylte turneringer for kvinner. Bare LPGA anses som viktigere. De fleste turneringene i European Tour, for både kvinner og menn, spilles i Europa, men turneringen er også innom andre land. Det spilles også kvalifiseringsturneringer for å avgjøre hvem som får plass på touren.

PGA Tour og LPGA er de mest prestisjefylte golfturneringene i verden. De fleste turneringene i PGA og LPGA blir spilt i USA, men spillerne kommer fra hele verden. Sesongen varer fra januar til november, og det er små endringer i programmet fra år til år. Vanligvis spilles rundt 47-50 turneringer over 44-45 uker, inkludert lagturneringer. Touren følger årstidene i USA. De første turneringene går på Hawaii og på vestkysten av USA. Deretter beveger touren seg sørover, før turneringene flytter seg nordover om sommeren. Om høsten flytter turneringene sørover igjen.

Det er mange måter å kvalifisere seg til PGA og LPGA. Flere norske spillere har prøvd seg i PGA og LPGA. Suzann Pettersen har lyktes best. Hun kvalifiserte seg til LPGA i 2001, og har beholdt plassen etter den tid. Mange spillere spiller både i European Tour og PGA/LPGA. Justin Rose og Sergio Garcia er to kjente golfspillere de har begge sikret seg mange seiere både i European Tour og i PGA.

Golf er engasjerende og morsomt, og det spilles også mange golfturneringer i Norge. I tillegg til Norgescup og Norgesmesterskap, arrangeres det regionale turneringer, breddeturneringer og turneringer for juniorer. Klubbturneringer er spennende for spillere som nettopp har begynt å konkurrere.

admin