Kanonball

Kanonball er noe vi alle har vært borti i skolesammenheng. Dette spillet er gjerne brukt som oppvarmingsspill i de aller fleste gymsaler rundt omkring i landet. I Norge er ikke spillet særlig utbredt på samme linje som håndball eller fotball eller andre lagspill, men ikke desto mindre er det et utbredt spill over hele verden.

shutterstock_199145270

I USA finnes det en egen forening for såkalt dodgeball, som det gjerne kalles der. I Norge kalles kanonball også for stikkball. I USA foregår det også nasjonale turneringer og det er mange aktive spillere. Det er egentlig et spill som faktisk er i ferd med å få samme kultstatus som amerikansk fotball og baseball, noe som sier litt om populariteten «over there».

I Norge holder vi fortsatt på den gamle gymsalutgaven, og reglene varierer litt fra skole til skole. Spillet går ut på å treffe motspillerne med ballen (som gjerne er forholdsvis myk), og det laget som har flest spillere igjen til slutt, vinner. Vanligvis er ikke kast som treffer en spiller i hodet (hodestikk) gyldig, og ballen går da over til det andre laget. På hvert lag velges det også en konge, som normalt tildeles tre liv. Dersom kongen mister alle livene, er spillet tapt.

Roger