Morsomme idretter

Mange idretter krever samme type konsentrasjon og trening som bowling. Cricket er en relativt ukjent idrett for mange nordmenn, men i mange land er dette en stor sport.

Sporten stammer fra England, og det er først og fremst der, samt i tidligere engelske kolonier, at sporten er populær. Sporten spilles med cricketball og balltre. Sporten er svært gammel. Den antas å ha blitt spilt allerede på 1200-tallet, kanskje enda tidligere. Interessen for sporten vokste enormt på 1600-tallet, og da ble den også mer organisert.  Allerede i 1697 ble det spilt kamper der man kunne satse penger på lagene.

CricketPolo er også en ganske uvant sport i Norge. I denne sporten bruker man hester. Utøverne rir på hestene mens de prøver å slå en ball gjennom motstanderens mål ved hjelp av en kølle. Lagene har tre eller fire spillere, avhengig av om man spiller innendørs eller utendørs. Polo er også et gammelt spill, som ble spilt i Iran allerede for 2500 år siden. Polo kom til Storbritannia midt på 1800-tallet, og ble først og fremst en populær sport blant offiserer og overklassen.

Golf er derimot en velkjent sport som også er populær i Norge. Golf er en individuell sport, selv om man også kan konkurrere som lag. I denne sporten skal man bruke ulike køller for å slå en ball ned i et hull på færrest mulig slag. En vanlig golfbane har enten 9 eller 18 hull. Sporten oppsto antakelig i Skottland eller Nederland, og har vært spilt i mange hundre år.

admin