Sjakk-konkurranser

Sjakkspill er utbredt i Norge, og interessen for sjakk har vokst seg enda større etter at Magnus Carlsen har plassert Norge på det internasjonale sjakkbrettet. Det finnes mange lokale sjakklag i landet, og en rekke turneringer og konkurranser både nasjonalt og internasjonalt.

shutterstock_59807848

De fleste lokallag i sjakk har spillekvelder som er uhøytidelige. I tillegg arrangeres det mange lokale sjakkturneringer for spillere på amatørnivå. Når man kommer litt lenger og blir en dyktigere spiller, kan man også konkurrere i turneringer nasjonalt. For eksempel har vi Norgesmesterskap i sjakk hvert år. Her kårer man norgesmestere i ulike klasser som kalles Elite, Senior, Lilleputt, Miniputt, Junior og Kadett. Regjerende norgesmester i Eliteklassen står til neste gang det arrangeres en landsdekkende konkurranse.

På elitenivå har man også mulighet til å delta i de største sjakkturneringene både i Norge og ute i verden. Dette handler selvsagt om hvor høy rating man har. I Norge har Norway Chess blitt arrangert to ganger, og dette er den mest prestisjefylte konkurransen man kan delta i her til lands. Her deltar de beste spillerne i verden, og blant dem selvsagt Magnus Carlsen. I 2016 arrangeres Norway Chess i Stavanger fra 18. til 30. april.

Roger