Snooker

Snooker er et biljardspill som skiller seg litt fra det tradisjonelle biljardspillet vi alle kjenner. Snooker ble oppfunnet i 1875, av britiske soldater som var stasjonerte i India. Det er flere forskjeller mellom såkalt pool og snooker. For det første spilles det på et litt større bord, og kulene er litt mindre enn vanlig. I snooker spiller man med 15 røde kuler og seks kuler med fargene gul, grønn, brun, rosa, blå og sort, samt den hvite køballen.

shutterstock_242136190

I Norge finnes det mange lokale snookerlag, og det arrangeres også en rekke konkurranser. Snooker er stort i England og andre europeiske land, og man kan følge sporten med direktesendinger på blant annet Eurosport, som sender fra mange internasjonale turneringer. Snooker er også et spill der både kvinner og menn er aktive spillere, og det arrangeres turneringer for begge kjønn.

Hvis du vil vite mer om snooker, kan du gå inn på Norges Biljardforbund sine nettsider. Her finner du regler, oversikt over turneringer, og mye mer. Hvis du vil teste ut snooker i virkeligheten, kan du melde deg inn i et lokalt snookerlag der du får testet evnene dine og om dette er noe du vil drive med.

Roger